Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Socialdepartementet

Lena Hallengren deltar i internationellt möte om antibiotikaresistens

Publicerad

Under tisdag 26 januari och onsdag 27 januari deltar socialministern i ett internationellt högnivåmöte om antibiotikaresistens. Mötet utgör startskottet för One Health Global Leaders’ Group, vars syfte är att främja de globala kraftansträngningarna för att minska antimikrobiell resistens (AMR).

Mötet kommer att fokusera på presentationer av medlemmarna och utbyte av idéer, perspektiv och visioner för gruppens arbete. Man kommer även att ta fram en arbetsplan och indikatorer för att följa upp arbetet.

Världshälsoorganisationen (WHO), FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation (FAO) och Världsorganisationen för djurhälsa (OIE) lanserade One Health Global Leaders’ Group den 20 november 2020. Gruppen kommer att delta aktivt i AMR-fokuserade händelser och evenemang som World Antimicrobial Awareness Week, och trycka på behovet samt rapportera om luckor, utmaningar och lösningar i det globala arbetet mot antimikrobiell resistens.

Vid frågor

Media och journalister, kontakta pressekreterare. För alla övriga frågor, kontakta växeln på 08-405 10 00 eller mejla Socialdepartementets registrator.

Presskontakt

Adriana Haxhimustafa
T.f. pressekreterare hos socialminister Lena Hallengren
Telefon (växel) 08-405 10 00

Prenumerera på Socialdepartementets nyheter