Pressmeddelande från Justitiedepartementet

Morgan Johansson och Mikael Damberg deltar vid informellt möte i EU:s råd för rättsliga och inrikes frågor

Publicerad

Den 28-29 januari träffar justitie- och migrationsminister Morgan Johansson och inrikesminister Mikael Damberg sina EU-kollegor under ett informellt videokonferensmöte i EU:s råd för rättsliga och inrikes frågor (RIF).

Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson deltar bland annat i en diskussion om migration och den gemensamma politiken framåt, med utgångspunkt i EU:s nya migrations- och asylpakt. Justitieministrarna ska även diskutera sambandet mellan immaterialrättsintrång och organiserad brottslighet.

På agendan för det digitala mötet står också en framtidsinriktad diskussion om Schengensamarbetet liksom medlemsländernas samarbete i EU:s brottsbekämpande organ Europol. I dessa delar deltar inrikesminister Mikael Damberg.

Även statssekreterare Catharina Espmark deltar på mötet.

Presskontakt

Sofie Rudh
Pressekreterare hos justitie- och migrationsminister Morgan Johansson och pressamordnare på Justitiedepartementet
Mobil 072-545 74 21
e-post till Sofie Rudh
Per Strängberg
Pressekreterare hos inrikesminister Mikael Damberg
Mobil 073-093 90 56
e-post till Per Strängberg
Mirjam Kontio
Pressekreterare hos inrikesminister Mikael Damberg
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-0740557
e-post till Mirjam Kontio