Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Utrikesminister Ann Linde till Jordanien för ministermöte om kärnvapennedrustning

Publicerad

Onsdag den 6 januari deltar utrikesminister Ann Linde i ett ministermöte om kärnvapennedrustning i Amman, Jordanien. Mötet äger rum inom ramen för Stockholmsinitiativet för kärnvapennedrustning, som regeringen lanserade 2019 och som omfattar sexton länder.

– Stockholmsinitiativets deltagare ska diskutera hur vi gemensamt kan främja konkreta framsteg inom kärnvapennedrustning. Mötet i Amman är en viktig del i arbetet inför den stora översynskonferensen av icke-spridningsfördraget NPT i augusti, säger utrikesminister Ann Linde.

I fokus för diskussionerna kommer den senaste utvecklingen globalt inom nedrustning och icke-spridning att vara, samt det fortsatta samarbetet för att mobilisera stöd för initiativets förslag för konkreta steg mot nedrustning.

Deltagande länder i Stockholmsinitiativet

Argentina, Kanada, Finland, Etiopien, Tyskland, Indonesien, Japan, Jordanien, Kazakstan, Nederländerna, Norge, Nya Zeeland, Sydkorea, Spanien, Sverige och Schweiz.

Presskontakt

Andreas Enbuske
Pressekreterare hos utrikesminister Ann Linde
Telefon 08-405 10 00
Mobil 076-130 58 86
e-post till Andreas Enbuske