Kulturministern bjöd in till fjärde mötet med sakrådet för publikfrågor

Publicerad

Den 17 februari höll kultur- och demokratiminister samt minister med ansvar för idrottsfrågorna Amanda Lind ett fjärde sakråd för publikfrågor. Med på mötet var även socialminister Lena Hallengren.

Sakrådet för publikfrågor har som syfte att fortsätta regeringens dialog med berörda arrangörer inom såväl kultur- och idrottssektorn som det civila samhället och besöksnäringen med anledning av pandemin. Deltagarna täcker in många olika aspekter av publika evenemang till exempel stora och små arenor och lokaler, sittande eller stående publik, inomhus- eller utomhusevenemang. Tidigare sakråd har ägt rum den 4 november, 11 december och 4 januari och detta möte var det fjärde som kultur- och demokratiminister samt minister med ansvar för idrottsfrågorna Amanda Lind ett fjärde sakråd för publikfrågor Amanda Lind bjöd in till.

Samma dag presenterade regeringen nya förslag för att hantera olika nivåer av smittspridning med stöd av den tillfälliga pandemilagen för covid-19. Det handlar dels om att vid ett kraftigt försämrat smittläge möjliggöra nedstängning av olika verksamheter, men även om förslag på mer träffsäkra regler för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar så de kan bedrivas på ett smittsäkert sätt.

Vid sakrådsmötet föredrogs förslagen som tagits fram med stöd av den tillfälliga covid-19-lagen och som nu skickats på remiss till och med den 26 februari. Samtliga deltagare fick även möjlighet att redogöra för nuläget i respektive verksamhet.

Med på mötet fanns dessutom Emil Högberg, statssekreterare hos näringsminister Ibrahim Baylan, samt representanter för Regeringskansliet genom Kulturdepartementet, Näringsdepartementet, Justitiedepartementet och Socialdepartementet.

Presskontakt

Desha Svenneborg
Pressekreterare hos kultur- och demokratiminister samt minister med ansvar för idrottsfrågorna Amanda Lind
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-093 50 60
e-post till Desha Svenneborg

Deltog vid mötet gjorde:

Fair Link
Folkets hus och parker
Föreningen Svenska Filmfestivaler
Höga Kusten Destinationsutveckling
Islamiska samarbetsrådet
Live Nation
Moment Group
Musikarrangörer I Samverkan (MAIS)
Riksförbundet Sveriges Museer
Riksidrottsförbundet
Riksteatern
Sponsrings & Eventsverige (SES)
Stockholm live
Stockholmsmarknader AB
Svensk Live
Svensk Scenkonst
Svenska Fotbollförbundet
Svenska Ishockeyförbundet
Svenska Nöjesparksföreningen
Svenska Orienteringsförbundet
Svenska Skidförbundet
Sveriges Biografägarförbund
Sveriges Kommuner och Regioner (SKR)
Sveriges Kristna råd
Tickster
Visita