Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Anna Ekström talar vid lanseringskonferens för Erasmus+

Publicerad

I morgon, fredag den 19 mars, inledningstalar utbildningsminister Anna Ekström vid en digital lanseringskonferens i samband med att den nya programperioden för Erasmus+ startar. Sverige har varit med i programmet sedan 1992. Elever och studenter har studerat och gjort praktik utomlands och lärare och annan personal har deltagit i kurser, konferenser och utbyten. Under den senaste programperioden har svenska organisationer hittills deltagit i nästan 6000 projekt.

Tid:
Plats: Digitalt

Erasmus+ är EU:s program för internationellt samarbete och utbyte inom bland annat utbildning. År 2021 startar en ny sjuårsperiod för Erasmus+. Programmet vänder sig till alla utbildningssektorer och både lärare och annan personal, elever och studenter har möjlighet att delta i utbyten och samarbeten.

Konferensen arrangeras av Universitets- och högskolerådet (UHR) och Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF).

Presskontakt

Anja L Sundberg
Pressekreterare hos utbildningsminister Anna Ekström
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-116 77 45
e-post till Anja L Sundberg

Prenumerera på nyheter från Utbildningsdepartementet