Innehållet publicerades under perioden 21 januari 2019 och 8 juli 2021

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 30 november 2021 var han statsminister.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 30 november 2021 var han statsminister.

Pressmeddelande från Statsrådsberedningen

Digitalt toppmöte mellan statsminister Löfven och Indiens premiärminister Modi

Publicerad

Fredag den 5 mars kommer statsminister Stefan Löfven att delta i ett digitalt toppmöte med Indiens premiärminister Narendra Modi.

Ladda ner:

– Jag ser fram emot morgondagens toppmöte med Indien. Inte minst diskussionerna om hur vi kan stärka samarbetet för att bekämpa pandemin och bygga mer motståndskraftiga, hållbara och jämlika samhällen efter Covid-19. Vi kommer presentera en rad initiativ på områden som klimat, innovation och hälsosamarbete, säger statsminister Stefan Löfven.

Toppmötet kommer därför att fokusera särskilt på just innovation, miljöteknik och hälsosamarbete och en rad nya gemensamma initiativ kommer att presenteras. Det svensk-indiska samarbetet på dessa områden kommer att fördjupas inom ramen för den handlingsplan och det innovationspartnerskap som etablerades vid toppmötet 2018, när premiärminister Modi besökte Stockholm. 

Klimatsamarbetet kommer bland annat att stärkas inom den ledarskapsgrupp för industriomställning som statsminister Löfven och premiärminister Modi lanserade under FN:s klimattoppmöte i New York 2019. Gruppen arbetar för klimatomställning av tung och utsläppsintensiv industri – ett samarbete som alltfler länder och företag har anslutit sig till.

Indien har en betydelsefull roll på den globala arenan. Den regionala utvecklingen och vårt samarbete till stöd för internationell fred och säkerhet och multilateralism - inklusive inom FN och tillsammans med EU - kommer att diskuteras under mötet.

Indien är också en viktig ekonomisk partner för Sverige och möjligheterna att stärka handel, export och investeringar ytterligare kommer att beröras. Indien är en av världens snabbast växande ekonomier och utbytet mellan våra länder har stor betydelse för jobb, företag och tillväxt i Sverige. 

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 30 november 2021 var han statsminister.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 30 november 2021 var han statsminister.