Pressmeddelande från Näringsdepartementet

Landsbygdsministern diskuterar fågelinfluensa vid digitalt besök i Mönsterås

Publicerad

Onsdag den 24 mars gör landsbygdsminister Jennie Nilsson ett digitalt besök hos äggproducenten CA Cedergrens i Mönsterås. Vid besöket träffar statsrådet företagets ledning och anställda för samtal om vinterns utbrott av fågelinfluensa.

– Hela Europa har drabbats hårt av fågelinfluensan och arbetar på olika sätt med att bekämpa smittan. För svenskt vidkommande träffade jag i februari branschföreträdare och berörda myndigheter. Även om man då konstaterade att de åtgärder som vi vidtagit i Sverige är tillräckliga är det mycket angeläget att vi fortsatt arbetar tillsammans för att hålla smittan under kontroll, säger landsbygdsminister Jennie Nilsson.

Efter det digitala besöket i Mönsterås är landsbygdsministern tillgänglig för media. 

Program för onsdag 24 mars

Kl. 13.00 Digitalt besök hos CA Cedergrens

Kl. 14.00 Tid för media

För mer information och intervjuförfrågningar, kontakta pressekreterare Simon Sätherberg.

Presskontakt

Simon Sätherberg
Pressekreterare hos landsbygdsminister Jennie Nilsson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-0862307
e-post till Simon Sätherberg