Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Utrikesminister Ann Linde deltar i Nato-möte

Publicerad

Utrikesminister Ann Linde ska den 24 mars delta i Natos utrikesministermöte i Bryssel.

Tillsammans med Finlands utrikesminister och EU:s höge representant är utrikesministern inbjuden till den del av mötet som handlar om Ryssland, regional säkerhet och strategisk rustningskontroll.

Under mötet kommer jag bland annat att lyfta vikten av att upprätthålla dialogen om säkerhetsläget i vårt närområde och betydelsen av en stark transatlantisk länk samt ett nära samarbete mellan EU och Nato säger Ann Linde.

 

Sverige är sedan 2014 så kallad Enhanced Opportunities Partner till Nato. Partnerskapet med Nato är en viktig del av den svenska säkerhets- och försvarspolitiken, bland annat för att utveckla Försvarsmaktens förmåga till nationellt försvar och förmågan att genomföra internationella insatser. Regelbunden politisk dialog är också en central del av partnerskapet.

Presskontakt

Klara Watmani
Pressekreterare hos utrikesminister Ann Linde
Telefon (växel) 08-405 10 00