Innehållet publicerades under perioden 21 januari 2019 och 8 juli 2021

Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Anna Hallberg på digitalt besök till Region Kronoberg

Publicerad

Utrikeshandelsminister Anna Hallberg besöker alla Sveriges regioner inom ramen för kampanjen Hela Sverige Exporterar. För närvarande får besöken ske digitalt. Idag går resan till Region Kronoberg för företagsbesök och rundabordssamtal.

Anna Hallberg kommer bland annat att få en presentation av Wexiödisk, ett ledande företag inom disksystem för restauranger och storkök som exporterar större delen av sin produktion. Deltar gör företagsledning, anställda och fackliga representanter.

Därefter kommer Anna Hallberg att medverka i ett rundabordssamtal om hur den regionala exportsamverkan kan stärkas. Små- och medelstora exporterande företag kommer att dela med sig av sina erfarenheter från att ta steget till att börja exportera. På agendan står också att diskutera hur coronapandemin påverkar exportföretagen i Region Kronoberg.

Förutom exporterande företag deltar även företrädare från myndigheter, fackförbund, branschorganisationer, Region Kronoberg och Almi. 

För intervjuförfrågningar kontakta pressekreterare Vidar J Lindgren.

Presskontakt

Vidar J Lindgren
Pressekreterare hos utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor Anna Hallberg
Telefon (växel) 08-405 10 00