Pressmeddelande från Statsrådsberedningen

EU-minister Hans Dahlgren besöker AI Sweden

Publicerad

I dag den 29 april gör Hans Dahlgren ett digitalt besök hos AI Sweden för att lära sig mer om deras arbete och höra om hur de ser på utvecklingen på AI-området framöver.

Regeringen är sedan tidigare positivt inställd till en reglering av AI på EU-nivå, och har den övergripande målsättningen att Sverige ska vara bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter. Sverige ska vara ledande i att ta till vara möjligheterna som användning av artificiell intelligens kan ge.

– Det är bra att regeringen har högt ställda mål inom AI-området. Det är ett kraftfullt verktyg som om det används rätt förbättrar välfärden och stärker företags konkurrenskraft. Jag ser fram emot ett spännande digitalt besök, säger EU-minister Hans Dahlgren.

Tid för intervjuer finns, kontakta pressekreterare.

Presskontakt

Darina Agha
Pressekreterare hos EU-minister Hans Dahlgren
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-5928548
e-post till Darina Agha