Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Matilda Ernkrans deltar i digitalt möte med studenthälsan vid Lunds universitet

Publicerad

I dag, onsdag 7 april, medverkar Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning, i ett möte med studenthälsan vid Lunds universitet. Matilda Ernkrans kommer att ta del av verksamheten och även möta en företrädare för lärosätets studentkårer.

– Vår ambition är att det förebyggande arbetet ute på högskolorna ska kunna stärkas via studenthälsan, så att fler får en ännu bättre studiemiljö under sin studietid, säger Matilda Ernkrans.

Mötet med studenthälsan vid Lunds universitet sker i samband med internationella världshälsodagen. Under 2021 fördelas 25 miljoner kronor till landets lärosäten, varav 2,1 miljoner kronor till Lunds universitet, för att stärka studenthälsan och bidra till en bättre studiemiljö. Regeringen har också inrättat ett nytt nationellt forskningsprogram om psykisk hälsa och Universitetskanslersämbetet har fått i uppdrag att granska omställningen till distansutbildning där välmående är en del som ska redovisas.

Presskontakt

Tove Kullenberg
Pressekreterare hos minister för högre utbildning och forskning Matilda Ernkrans
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-842 50 59
e-post till Tove Kullenberg

Prenumerera på nyheter från Utbildningsdepartementet