Pressmeddelande från Miljödepartementet

Per Bolund talar på invigning av Valsalen på Göteborgs naturhistoriska museum

Publicerad

I dag talar miljö- och klimatminister Per Bolund på återinvigningen av Valsalen på Göteborgs naturhistoriska museum.

Den 1 april öppnas de virtuella portarna till Valsalen genom en livesänd invigning. Valsalen har den senaste tiden genomgått en renovering och det har tillkommit en ny utställning om valarnas evolution. Den nya utställningen utgår från ny forskning som inte fanns när den gamla utställningen byggdes.

− Jag är övertygad om att valsalen kommer att inspirera många barn och vuxna att lära sig mer om våra fantastiska valar. Det kan öka förståelsen för att vi måste samexistera med andra arter och jordens ekosystem, istället för att utarma dem, säger miljö- och klimatminister Per Bolund.

Presskontakt

Josefin Sasse
Pressekreterare hos miljö- och klimatminister samt vice statsminister Per Bolund
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil +46730779469
e-post till Josefin Sasse

Genväg

Invigningen går att följa på museets hemsida.