Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Kulturdepartementet

Amanda Lind i högnivåmöte med filmbranschen

Publicerad

Idag, tisdag 11 maj, träffade kultur- och demokratiminister Amanda Lind representanter från filmbranschen för att diskutera aktuella filmpolitiska frågor och vad som krävs för en återstart efter pandemin.

Årets högnivåmöte syftar till att diskutera vägar framåt i ett förändrat filmlandskap. Temat för diskussionen var återstart och digitaliseringens möjligheter och utmaningar.

-  Möjligheten att träffas för att diskutera och utbyta information är viktiga både för svensk film och för filmpolitiken, och för att regeringens krisstöd ska kunna fördelas träffsäkert. Därför är jag glad att vi har den här möjligheten att mötas och diskutera vägar framåt för svensk film, säger kultur- och demokratiminister Amanda Lind.

På mötet deltog bl.a. representanter för riksdagens kulturutskott, Svenska Filminstitutet, Myndigheten för kulturanalys, regionala filmorganisationer, TV-bolag och intresseorganisationer.

Vid frågor

Media och journalister, kontakta pressekreterare. För alla övriga frågor, kontakta växeln på 08-405 10 00 eller skicka e-post till Kulturdepartementets registrator.

Presskontakt

Elina Jansson
Pressekreterare hos kultur- och demokratiminister samt minister med ansvar för idrottsfrågorna Amanda Lind
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-051 58 40
e-post till Elina Jansson