Innehållet publicerades under perioden 21 januari 2019 och 8 juli 2021

Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Anna Hallberg delar ut Global Swede-diplom till internationella toppstudenter

Publicerad

Fredagen den 28 maj arrangerade Utrikesdepartementet i samarbete med Svenska institutet diplomeringsceremonin Global Swede. Det var elfte året i rad som ceremonin ägde rum.

Utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor Anna Hallberg och Svenska institutets generaldirektör Madeleine Sjöstedt uppmärksammade under den digitala ceremonin internationella studenter som utbildat sig i Sverige.

Diplom delades ut till 25 studenter från hela världen. Studenterna har utmärkt sig inom områden kopplade till innovation och entreprenörskap.

- De utländska studenterna är en värdefull tillgång för både Sveriges utveckling och framtida konkurrenskraft. Utöver att bidra med nya kunskaper och perspektiv är jag övertygad om att studenterna med sina erfarenheter från vårt land kommer att bidra till att bygga broar mellan Sverige och omvärlden, säger Anna Hallberg.

Global Swede är en del av regeringens och Svenska institutets arbete med att bygga långsiktiga relationer med internationella studenter i Sverige. Syftet är att skapa gränsöverskridande och multikulturella nätverk som ska bidra till svensk utrikeshandel och gynna arbetet med att nå framtida lösningar.

Global Swede-alumnerna ingår i ett brett alumnnätverk administrerat av Svenska institutet. Nätverket omfattar idag omkring 16 000 personer från 140 olika länder.

Presskontakt

Vidar J Lindgren
Pressekreterare hos utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor Anna Hallberg
Telefon (växel) 08-405 10 00