Pressmeddelande från Statsrådsberedningen

EU-ministern samtalar med gymnasieelever i Gislaved

Publicerad

Hans Dahlgrens EU-resa för att möta ungdomar runt om i Sverige fortsätter. Onsdagen den 19 maj gör EU-ministern ett digitalt besök på Gislaveds gymnasium.

Som en del i den rundresa EU-ministern påbörjade under förra året, samtalar Hans Dahlgren under onsdagen med ungdomar vid Gislaveds gymnasium. Hans Dahlgren kommer att svara på elevernas frågor och ta del av deras syn på vad som är viktigt att Sverige driver i EU-arbetet.

Frågestunden arrangeras i samarbete med Europaparlamentets kontor i Sverige och går att följa live onsdagen den 19 maj kl. 10.00-10.45 på Youtube.

Tid för intervjuer finns, kontakta pressekreterare Darina Agha (se presskontakt).

Om EU-resan

I början av 2020 påbörjade EU-minister Hans Dahlgren EU-resan i syfte att ta del av ungas syn på EU. Besöken – inledningsvis på plats men därefter digitalt – har skett på skolor, högskolor och universitet runt om i Sverige, och är en del av regeringens arbete med att öka kunskapen om och delaktigheten i EU-frågor.