Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Matilda Ernkrans deltar i arktiskt ministermöte

Publicerad

I morgon, lördag 8 maj, deltar Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning, i ett internationellt ministermöte om den arktiska forskningen. Temat för mötet, som sker digitalt, är att samarbeta för bättre resursutnyttjande och skydda miljön i polartrakterna samt bidra till bättre levnadsförhållanden för människorna i Arktis.

– I polartrakterna sker klimatförändringarna snabbare än på andra ställen på jorden, och vi måste arbeta tillsammans för att studera effekterna på Arktis och för dem som bor där. Satsningarna på klimatforskningen behöver öka och regeringen planerar ett marint forskningsprogram med fokus på polartrakterna, säger Matilda Ernkrans.

Det arktiska ministermötet hålls under värdskap av Island och Japan, och som en uppföljning till de som hölls i Washington 2016 och i Berlin 2018. Vid mötet deltar fler än 30 länder och ursprungsfolksorganisationer.

 

Presskontakt

Tove Kullenberg
Pressekreterare hos minister för högre utbildning och forskning Matilda Ernkrans
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-842 50 59
e-post till Tove Kullenberg

Prenumerera på nyheter från Utbildningsdepartementet