Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Matilda Ernkrans deltar i konferens om högskola och samhälle i samverkan

Publicerad

I dag, torsdag 6 maj, deltar Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning, i en konferens om hur samverkan mellan akademi och samhälle kan stärkas. Konferensen anordnas digitalt av Malmö universitet och Matilda Ernkrans kommer att hålla ett inledningsanförande.

– Samverkan mellan högre utbildning, samhället och arbetsmarknad blir allt viktigare. I den nya forskningspropositionen har vi ändrat formuleringen kring samverkan i högskolelagen för att betona ömsesidigheten och bättre spegla den bredd som finns i samverkan. Min förhoppning är också att de redan existerande och nya nationella forskningsprogrammen kommer bidra till ökad samverkan och samhällspåverkan, säger Matilda Ernkrans.

Konferensen Högskola och samhälle i samverkan har som målsättning att bygga broar och skapa förutsättningar för att anta samtidens samhällsutmaningar tillsammans.

Presskontakt

Tove Kullenberg
Pressekreterare hos minister för högre utbildning och forskning Matilda Ernkrans
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-842 50 59
e-post till Tove Kullenberg

Prenumerera på nyheter från Utbildningsdepartementet