Innehållet publicerades under perioden 21 januari 2019 och 8 juli 2021

Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Anna Ekström talar vid EU-möte i arbetsgrupp om antisemitism

Publicerad

I morgon, fredag den 4 juni, håller utbildningsminister Anna Ekström ett inledningsanförande vid ett möte i EU-kommissionens arbetsgrupp om genomförandet av rådets förklaring om bekämpning av antisemitism.

Tid:
Plats: Digitalt

Temat för mötet är kommissionens kommande strategi för att bekämpa antisemitism som kommer att presenteras i slutet av året. Anna Ekström kommer att tala om Malmö internationella forum för hågkomst av Förintelsen och bekämpande av antisemitism som äger rum den 13–14 oktober 2021 och uppmuntra medlemsstaterna till konkreta åtgärder för att gemensamt ta steg framåt i kampen mot antisemitism.

Presskontakt

Anja L Sundberg
Pressekreterare hos utbildningsminister Anna Ekström
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-116 77 45
e-post till Anja L Sundberg