Innehållet publicerades under perioden 21 januari 2019 och 8 juli 2021

Pressmeddelande från Justitiedepartementet

Morgan Johansson tar emot utredning om förstärkt skydd mot sexuella kränkningar

Publicerad

I dag, tisdag den 1 juni klockan 14.45, tar justitie- och migrationsminister Morgan Johansson emot ett betänkande av den särskilde utredaren och hovrättsrådet Göran Nilsson. Utredningen har bland annat haft i uppdrag att se över hur skyddet kan stärkas vid allvarliga sexuella kränkningar som exempelvis begås mot barn över internet. I samband med överlämnandet hålls en digital pressträff.

Tid:
Plats: Digital pressträff. Pressträffen webbsänds på regeringen.se och på Regeringskansliets Youtube.

Föranmälda journalister kan få möjlighet att ställa frågor via Zoom. Presslegitimation krävs. Obligatorisk föranmälan senast tisdag 1 juni klockan 13.15 via formuläret nedan eller via mejl till presskommunikatören på Justitiedepartementet.

Presskontakt

Linn Nilsson
Presskommunikatör, Justitiedepartementet
Telefon 08-405 11 35
e-post till Linn Nilsson
Sofie Rudh
Pressekreterare hos justitie- och inrikesminister Morgan Johansson och pressamordnare på Justitiedepartementet
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 072-545 74 21
e-post till Sofie Rudh