Innehållet publicerades under perioden 9 juli 2021 och 30 november 2021

Pressmeddelande från Statsrådsberedningen

Hans Dahlgren till Slovenien för möte med EU-ministrarna

Publicerad

Den 22-23 juli reser EU-minister Hans Dahlgren till Slovenien för möte med sina EU-ministerkollegor.

Slovenien, som sedan halvårsskiftet är ordförande i EU, kommer under mötet bland annat att informera om ordförandeskapets prioriterade frågor, såsom EU:s utvidgning, rättsstatens principer samt Konferensen om Europas framtid. På agendan står även hur EU stärker den gemensamma krishanteringsförmågan.

Hans Dahlgren kommer därutöver bland annat ha bilaterala möten med Gašper Dovžan, statssekreterare vid det slovenska utrikesdepartementet samt även träffa Janez Cigler, Sloveniens minister för arbetsmarknad, familj, sociala frågor och lika möjligheter.

Tid för intervjuer finns, kontakta pressekreterare Darina Agha.

Presskontakt

Darina Agha
Pressekreterare hos EU-minister Hans Dahlgren
Telefon (växel) 08-405 10 00