Pressmeddelande från Infrastrukturdepartementet

Krafttag för att stoppa svarta körskolor

Publicerad

Regeringen har idag beslutat om åtgärder för att få stoppa svarta körskolor.

Idag beslutade regeringen om åtgärder i syfte att ytterligare försvåra verksamheten för svarta körskolor. Antalet elever en privat handledare för övningskörning kan ha samtidigt begränsas till fem elever. Vid uppkörning för B-körkort ska den bil som används tillhöra Trafikverket, en godkänd trafikskola eller en gymnasieskola.

– Svarta körskolor bidrar till osund konkurrens, lurar människor på pengar och den utbildning de behöver för att bli goda förare. I grunden handlar det om trafiksäkerheten på våra vägar. Med dagens beslut tar vi krafttag mot de svarta körskolorna, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth.

De nya reglerna gäller från och med den 1 december 2021.

Presskontakt

Samuel Guron
T.f. pressekreterare hos infrastrukturminister Tomas Eneroth
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-232 46 74
e-post till Samuel Guron