Lena Hallengren och Märta Stenevi möter fack och arbetsgivare om diskriminering mot vårdanställda

Publicerad

Socialminister Lena Hallengren och jämställdhetsminister Märta Stenevi möter idag, den 25 augusti, representanter för arbetsgivare och facken inom vårdsektorn för samtal angående uppgifter om att vårdpersonal väljs bort, till exempel på grund av sin hudfärg, sitt namn eller sitt ursprung.

Under sommaren har det framkommit uppgifter om att vårdpersonal tillåts väljas bort på grund av bland annat hudfärg. Regeringen ser mycket allvarligt på uppgifterna och har därför bjudit in Kommunal, Vårdförbundet, Läkarförbundet, Tandläkarförbundet, Sveriges Kommuner och Regioner och Vårdföretagarna till samtal om hur vårdgivare och arbetsgivare arbetar för att motverka diskriminering av anställda.

Statsråden finns tillgängliga för intervjuer efter mötet, klockan 12.15.

 

Presskontakt

Sofia Brändström
Pressekreterare hos socialminister Lena Hallengren
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-065 16 12
e-post till Sofia Brändström
Henrik Jalalian
Pressekreterare hos jämställdhets- och bostads­minister med ansvar för stadsutveckling och arbetet mot segregation och diskriminering Märta Stenevi
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-034 83 38
e-post till Henrik Jalalian