Innehållet publicerades under perioden 9 juli 2021 och 30 november 2021

Digitalt möte med fackliga centralorganisationer om långtidsarbetslöshet

Publicerad

(Ny version) I dag, onsdag den 29 september, deltar arbetsmarknadsminister Eva Nordmark och utbildningsminister Anna Ekström vid ett digitalt möte om långtidsarbetslöshet.

Rättelse

Den förra versionen av pressmeddelande innehöll felaktigt ordet fackförbund. Korrekt ord är centralorganisationer.

Mötet arrangeras av centralorganisationerna LO, TCO och Saco. Under mötet kommer diskussionen bland annat att handla om utvecklingen på arbetsmarknaden i allmänhet och långtidsarbetslösheten i synnerhet.

– Regeringen fortsätter arbetet med en av våra viktigaste utmaningar framåt, att trycka tillbaka långtidsarbetslösheten. För att klara utmaningen behöver vi verktyg som matchningstjänst, extratjänst, introduktionsjobb, praktikplatser och nystartsjobb. Alla ska bidra när vi bygger Sverige starkare och mer hållbart, säger arbetsmarknadsminister Eva Nordmark.

– För att fler ska kunna gå en utbildning som leder till jobb fortsätter vi även utbyggnaden av kunskapslyftet. Regeringen satsar bland annat på kombinationsutbildningar, där svenska kombineras med yrkesutbildning, och fler utbildningsplatser på folkhögskolan, säger utbildningsminister Anna Ekström.

Presskontakt

Max Ney
Pressekreterare hos arbetsmarknadsminister Eva Nordmark
Telefon (växel) 08-405 10 00
Anja L Sundberg
Pressekreterare hos utbildningsminister Anna Ekström
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-116 77 45
e-post till Anja L Sundberg