Innehållet publicerades under perioden 9 juli 2021 och 30 november 2021

Pressmeddelande från Statsrådsberedningen

Hans Dahlgren besöker Gävle för samtal om demokrati och jämlikhet

Publicerad

I dag, onsdag den 15 september, inviger EU-minister Hans Dahlgren demokratidagarna på Stortorget i Gävle. Statsrådet kommer också att träffa studenter på Högskolan i Gävle samt besöka stadsdelen Andersberg.

I samband med invigningen av demokratidagarna i Gävle deltar Hans Dahlgren i ett samtal och frågestund om EU:s betydelse och den demokratiska utvecklingen i Europa tillsammans med demokratiambassadör Emma Frans.

Mer om Demokratistugan på Kommittén Demokratin 100 års webbplats

Därtill kommer Hans Dahlgren att besöka Högskolan i Gävle för en frågestund och diskussion med studenter från högskolan, samt möta representanter från stadsdelsnätverket Andersbergsgruppen för att fånga upp det stora lokala ideella engagemang som finns i stadsdelen.

Tid för intervjuer finns under programmet, kontakta t.f. pressekreterare Vidar J Lindgren.

Presskontakt

Vidar J Lindgren
T.f. pressekreterare hos EU-minister Hans Dahlgren
Telefon (växel) 08-405 10 00