Innehållet publicerades under perioden 9 juli 2021 och 30 november 2021

Pressmeddelande från Statsrådsberedningen

Hans Dahlgren reser till Haag

Publicerad

Måndag den 6 september besöker EU-minister Hans Dahlgren Europol i Haag. Han kommer även att träffa utrikes- och EU-minister Sigrid Kaag för att diskutera aktuella EU-frågor.

EU-minister Hans Dahlgren besöker Europols högkvarter i Haag där han ska ha ett möte med Europols exekutivdirektör Catherine de Bolle samt träffa chef- och sambandspersonal vid Sverigedesken vid Europol. Besöket på Europol är ett tillfälle att få en bild av hur det praktiska samarbetet mellan Europol och svenska brottsbekämpande myndigheter fungerar och diskutera myndighetens roll i relation till EU-gemensamma utmaningar som grov organiserad brottslighet och terrorism. 

Under besöket i Haag kommer EU-minister Hans Dahlgren även att ha ett möte med utrikes- och EU-minister Sigrid Kaag. Nederländerna är en av Sveriges närmsta samarbetspartners inom EU med betydande samsyn inom många områden som värderings- och rättstatsfrågor samt inre marknads- och budgetfrågor.

Besöket i Haag avslutas med ett möte med Monika Sie Dhian Ho, chef för Netherlands Institute of International Relations (Clingendael Institute).  

Presskontakt

Vidar J Lindgren
T.f. pressekreterare hos EU-minister Hans Dahlgren
Telefon (växel) 08-405 10 00