Innehållet publicerades under perioden 9 juli 2021 och 30 november 2021

Pressmeddelande från Socialdepartementet

Lena Hallengren besöker Växjö och Lessebo

Publicerad

Socialminister Lena Hallengren besöker verksamheter i Växjö och Lessebo som bland annat arbetar med att skapa en trygg och säker uppväxt för barn genom tidiga och samordnade insatser. Besöket sker den 24 september.

Kontakta pressekreterare Elin Aarflot för mer information och intervjuförfrågningar.

Program 24 september:

11.00 Besök på Barnahus Kronoberg. Under besöket kommer representanter från Barnahus Kronoberg berätta om professionell samverkan för våldsutsatta barn och ungdomar. Ministern kommer också att få en presentation av Region Kronobergs arbete med stöd vid psykisk ohälsa för barn 6-18 år, och en presentation av Kronobergsmodellen, ett länsgemensamt arbete kring alla barn och unga.

14.30 Besök på Sjöglimtens särskilda boende i Hovmantorp, Lessebo kommun, bland annat med samtal om boendets arbete med vaccinationer mot covid-19 samt arbetet med att få nyanlända att jobba inom vården.

Presskontakt

Elin Aarflot
Pressekreterare hos socialminister Lena Hallengren
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-274 23 53
e-post till Elin Aarflot