Innehållet publicerades under perioden 9 juli 2021 och 30 november 2021

Pressmeddelande från Försvarsdepartementet

Pressträff med försvarsministrarna i försvarssamarbetet EI2 på fredag 24 september kl 15.00 på Karlbergs slott

Publicerad

Försvarsminister Peter Hultqvist och Frankrikes försvarsminister Florence Parly kommer att hålla en pressträff på Karlbergs slott, Stockholm, den 24 september klockan 15.00. Vid pressträffen deltar även försvarsministrarna eller delegationsledarna från övriga länder som deltar i EI2: Belgien, Danmark, Estland, Finland, Italien, Nederländerna, Norge, Portugal, Spanien, Storbritannien och Tyskland.

Tid:
Plats: Karlbergs slott, Stockholm

Pressträffen sker i anslutning till det årliga ministermötet för European Intervention Inititiative (EI2), ett multilateralt försvarssamarbete med totalt 13 deltagande länder.

Försvarsministrarna Parly och Hultqvist kommer att inleda pressträffen med korta anföranden kring EI2 och de frågor som diskuterats på EI2:s ministermöte. Därefter kommer det att ges möjlighet att ställa några frågor. Försvarsministrarna eller delegationsledarna från samtliga EI2-länder kommer att delta i pressträffen och kommer även att vara tillgängliga för individuella intervjuer.  

Tid: Fredag 24 september 2021 klockan 15.00–15.30.

Plats: Utomhus på slottsgården på Karlbergs slott. Ingång för journalister via porten på slottets baksida (närmaste adress: Karlbergs slottsväg).

Språk: Engelska

Anmälan: Anmälningstiden har gått ut.

Presskontakt

Toni Eriksson
Pressekreterare hos försvarsminister Peter Hultqvist
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-072 83 16
e-post till Toni Eriksson

European Intervention Initiative (EI2)

2019 anslöt sig Sverige till det franskinitierade försvarssamarbetet European Intervention Initiative (EI2). Samarbetet syftar till att utveckla en gemensam strategisk kultur mellan de deltagande länderna och därmed den europeiska förmågan att agera i krishanteringsinsatser. Samarbetet bidrar till att stärka det säkerhets- och försvarspolitiska samarbetet i Europa.