Innehållet publicerades under perioden 9 juli 2021 och 30 november 2021

Pressmeddelande från Statsrådsberedningen

Samtal om demokrati i fokus när EU-ministern besöker Örebro

Publicerad

Idag, fredag den 24 september, besöker EU-minister Hans Dahlgren Demokratistugan som nu har kommit till Stortorget i Örebro.

På torget kommer Hans Dahlgren att samtala med gymnasieelever om aktuella EU-frågor. Därefter besöker EU-ministern Örebro universitet för rundabordssamtal med studenter. Samtalet kommer kretsa kring EU-relaterade demokrati- och framtidsfrågor.

Tid för intervjuer finns, kontakta pressekreterare Darina Agha (se presskontakt).

Om EU-ministerns besök i Demokratistugan

Som ett led i att uppmärksamma demokratifrågor besöker Hans Dahlgren under hösten Demokratistugan på olika platser i Sverige. Besöken är en del av regeringens arbete för att öka delaktigheten i EU och sker med anledning av den pågående Konferensen om Europas framtid. Under Konferensen om Europas framtid bjuds medborgare i hela EU in till att delta i en samhällsdialog om Europa. Konferensen pågår fram till våren 2022.

Presskontakt

Darina Agha
Pressekreterare hos EU-minister Hans Dahlgren
Telefon (växel) 08-405 10 00