Pressmeddelande från Statsrådsberedningen

Statsministern deltar vid invigning av Norrlands dragonregemente i Arvidsjaur

Publicerad

Fredagen den 24 september närvarar statsminister Stefan Löfven när Arméns jägarbataljon i Arvidsjaur återinrättas som Norrlands dragonregemente. Vid invigningen deltar också H.M. Konung Carl XVI Gustaf samt överbefälhavare Micael Bydén.

Riksdag och regering har gett Försvarsmakten i uppdrag att stärka Sveriges försvarsförmåga. Återinrättandet av Norrlands dragonregemente, K4, är en del av Försvarsmaktens arbete med att etablera fem nya regementen och en ny flygflottilj.

Media är välkomna att närvara under ceremonin och vid den efterföljande stridsförevisningen och pressträffen.

Obligatorisk föranmälan: med namn, företag och personnummer senast den 22 september kl 12.30 till info-i19@mil.se. Ange om ni vill delta på generalrepetition eller komma till ceremonistarten. Medtag legitimation. På grund av pandemin tas ett begränsat antal redaktioner emot.

Mer information i Försvarsmaktens pressmeddelande.

 

Presskontakt

Maria Soläng
Pressekreterare hos statsminister Stefan Löfven
Mobil 072-206 19 47
e-post till Maria Soläng
Anna-Lena Hesse
Kommunikationschef vid Norrbottens regemente
Telefon 073-292 13 95
e-post till Anna-Lena Hesse