Innehållet publicerades under perioden 9 juli 2021 och 30 november 2021

Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Utrikeshandelsminister Anna Hallberg besöker Washington D.C.

Publicerad

Den 29 september-1 oktober reser utrikeshandelsminister Anna Hallberg till Washington D.C. Under besöket kommer Hallberg bland annat att träffa den amerikanska näringsministern Gina Raimondo samt den amerikanska handelsrepresentanten Katherine Tai.

I fokus för samtalen står den transatlantiska handelsrelationen, djupare samarbete i den gröna omställningen samt hur handelspolitiken kan bli mer inkluderande för fler, exempelvis genom att förbättra villkoren för arbetstagare.

- USA är Sveriges tredje viktigaste exportmarknad och vårt ekonomiska utbyte skapar många arbetstillfällen på båda sidor av Atlanten. Jag ser goda chanser att öka handeln mellan våra länder, och då skapa fler jobb samtidigt som vi bidrar till klimatomställningen. Svenska företag är världsledande på hållbarhet och den nya administrationens fokus innebär stora möjligheter, säger utrikeshandelsminister Anna Hallberg.

Hallberg kommer också under sitt besök att ha möten med Thea Lee, biträdande undersekreterare för internationella frågor på USA:s arbetsmarknadsdepartement samt delta i SACC Executive Forum tillsammans med svenska företag.

Presskontakt

Vidar J Lindgren
Pressekreterare hos utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor Anna Hallberg
Telefon (växel) 08-405 10 00