Innehållet publicerades under perioden 9 juli 2021 och 30 november 2021

Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Utrikesminister Ann Linde till nordisk-baltiskt utrikesministermöte i Finland den 15 september

Publicerad

Utrikesministern deltar den 15 september i ett nordiskt-baltiskt utrikesministermöte i Tavastehus i Finland. Dagen innan träffar de nordisk-baltiska utrikesministrarna sina motparter från Polen, Slovakien, Tjeckien och Ungern. I det sistnämnda mötet representeras Sverige av kabinettssekreterare Robert Rydberg.

Under mötet i nordisk-baltisk krets diskuteras bland annat Afghanistan, Kina, samarbetet om klimat, FN, Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa (OSSE) och aktuella covid-19-relaterade frågor.

– Det är viktigt att kunna träffas i den nordisk-baltiska kretsen för att kunna diskutera aktuella utrikespolitiska frågor. Det stärker relationerna mellan våra länder och ger oss bättre förståelse för vilka utmaningar vi står inför. Dessutom förstärker vi vår samordning och får därmed större genomslag för våra positioner, säger utrikesminister Ann Linde.

Nordisk-baltiska utrikesministermöten (NB8) äger rum flera gånger om året. Mötet äger rum i Finland då Finland för närvarande är ordförande för NB8-samarbetet.

Presskontakt

Jennie Zetterström
Pressekreterare hos utrikesminister Ann Linde
Telefon (växel) 08-405 10 00