Innehållet publicerades under perioden 9 juli 2021 och 30 november 2021

Pressmeddelande från Arbetsmarknadsdepartementet

Eva Nordmark deltar vid EU:s ministerrådsmöte om säkerhet och hälsa i framtidens arbetsliv

Publicerad

Under fredagen den 15 oktober kommer arbetsmarknadsminister Eva Nordmark att delta vid EU:s ministerrådsmöte för sysselsättning, socialpolitik, hälso- och sjukvård samt konsumentfrågor (EPSCO) i Luxemburg. Vid mötet kommer ministrarna bland annat att diskutera arbetet med att främja en nollvision mot arbetsrelaterad dödlighet inom EU.

– Ingen ska behöva dö på jobbet. Sverige har varit pådrivande för att EU ska arbeta för en nollvision mot dödsolyckor. Vi behöver öka kunskapen om de faktorer som leder till att människor förolyckas och arbeta med förebyggande åtgärder, säger arbetsmarknadsminister Eva Nordmark.

Presskontakt

Max Ney
Pressekreterare hos arbetsmarknadsminister Eva Nordmark
Telefon (växel) 08-405 10 00