Innehållet publicerades under perioden 9 juli 2021 och 30 november 2021

Pressmeddelande från Socialdepartementet

Lena Hallengren deltar vid informellt hälsoministermöte i Slovenien

Publicerad

Socialminister Lena Hallengren reser till Slovenien den 11 – 12 oktober för deltagande i ett informellt rådsmöte för EU:s hälsoministrar.

Vid det informella hälsoministermötet kommer ministrarna bland annat att diskutera innovativa lösningar för motståndskraftiga hälsosystem, tillgång till läkemedel och en stärkt beredskap och respons mot gränsöverskridande hälsohot samt vaccinationer mot covid-19, däribland hur medlemsstaterna arbetar för att nå en högre täckningsgrad.

Ministern deltar också i ett så kallat dubbeltriomöte med hälsoministrarna från Tyskland, Portugal, Slovenien, Frankrike, Tjeckien och Sverige. Mötet kommer bland annat att ta upp en lägesuppdatering från det slovenska EU-ordförandeskapet och beröra genomförandet av EU:s läkemedelsstrategi med fokus på tillgång och tillgänglighet av läkemedel.

Socialministern kommer bland annat delta i ett bilateralt möte med EU:s hälsokommissionär Stella Kyriakides. 

 

Presskontakt

Sofia Brändström
Pressekreterare hos socialminister Lena Hallengren
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-065 16 12
e-post till Sofia Brändström