Innehållet publicerades under perioden 9 juli 2021 och 30 november 2021

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 30 november 2021 var hon minister för högre utbildning och forskning.

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 30 november 2021 var hon minister för högre utbildning och forskning.

Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Matilda Ernkrans tar emot utredning om avskiljande av studenter och belastningsregisterkontroll inför vissa studier

Publicerad

I dag, den 25 oktober, överlämnar utredningen om belastningsregisterkontroll och avskiljande av studenter sina förslag till Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning. I samband med detta hölls en pressträff.

Tid:
Plats: Lilla Pressrummet, ingång Rödbodgatan 6 eller via Zoom.

Föranmälda journalister kan delta på plats vid pressträffen i Lilla Pressrummet, ingång Rödbodgatan 6 eller digitalt via Zoom. Presslegitimation krävs. Obligatorisk föranmälan senast måndag 25 oktober kl. 12.00 via formuläret, se nedan. Inpassering från kl. 13.15.

Regeringens särskilda utredare Ulrika Söderqvist har haft i uppdrag att bland annat lämna förslag som innebär ökade möjligheter för statliga universitet och högskolor att avskilja en student från högskoleutbildning, ta ställning till om belastningsregisterkontroll bör ligga till grund för antagning till vissa högskoleutbildningar samt om belastningsregisterkontroll bör införas inom fler utbildningar än lärarutbildningen.

Under pressträffen kommer de som är på plats vara de som först ställer frågor och genomför enskilda intervjuer. Journalister som deltar digitalt kommer att få praktisk information via mejl. Både Ulrika Söderqvist och Matilda Ernkrans finns tillgängliga för enskilda intervjuer efter pressträffen.

Utredningen publiceras på regeringens webbplats i samband med pressträffen.

Anmälningstiden har gått ut.

Presskontakt

Tove Kullenberg
Pressekreterare hos minister för högre utbildning och forskning Matilda Ernkrans
Telefon (växel) 08-405 10 00

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 30 november 2021 var hon minister för högre utbildning och forskning.

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 30 november 2021 var hon minister för högre utbildning och forskning.