Innehållet publicerades under perioden 9 juli 2021 och 30 november 2021

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 30 november 2021 var han statsminister.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 30 november 2021 var han statsminister.

Pressmeddelande från Statsrådsberedningen

Statsminister Stefan Löfven står värd för Malmöforum

Publicerad

Onsdag den 13 oktober står statsminister Stefan Löfven värd för Remember – ReAct, Malmö internationella forum för hågkomst av Förintelsen och bekämpande av antisemitism. Vid forumet deltar även utbildningsminister Anna Ekström, jämställdhetsminister Märta Stenevi samt utrikesminister Ann Linde, som är med i egenskap av ordförande i Organisationen för Säkerhet och Samarbete i Europa, OSSE.

Den 13 oktober har statsminister Stefan Löfven bjudit in stats- och regeringschefer, internationella organisationer och sociala medieplattformar till Remember – ReAct, Malmö internationella forum för hågkomst av Förintelsen och bekämpande av antisemitism.

Forumet kommer att behandla fyra teman: Hågkomst av Förintelsen, utbildning om Förintelsen, antisemitism på sociala medier samt bekämpande av antisemitism och andra former av rasism. Vid forumet kommer samtliga delegationer presentera sina konkreta åtaganden för att stärka arbetet för hågkomst av Förintelsen och bekämpande av antisemitism, antiziganism och andra former av rasism.

Programmet kommer att ge utrymme för aktivt deltagande med diskussioner mellan politiker, internationella organisationer, forskare, experter och representanter för civila samhället och sociala mediaplattformar. Överlevande från Förintelsen kommer självklart att ha en hedersplats under Forumet.

Mer detaljer om programmet på government.se (engelska)

Plenarer och den avslutande presskonferensen kommer att gå att följa direkt på regeringen.se.

Media Advisory - the Malmö Forum, på government.se (engelska)

Presskontakt

Maria Soläng
Pressekreterare hos statsminister Stefan Löfven
Telefon (växel) 08-405 10 00
Nina Kefi
Ansvarig medielogistik, kansliet för Malmöforumet
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 070-662 67 79
e-post till Nina Kefi

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 30 november 2021 var han statsminister.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 30 november 2021 var han statsminister.

Genvägar