Innehållet publicerades under perioden 9 juli 2021 och 30 november 2021

Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Utrikesminister Ann Linde besöker Köpenhamn den 2 november för deltagande vid Nordiska rådets session

Publicerad

Den 2 november deltar utrikesminister Ann Linde vid Nordiska rådets 73e session i Köpenhamn. Utrikesminister Linde deltar vid möte med Nordiska rådets presidium och vid utrikesministrarnas redogörelse och frågestund.

I samband med besöket har utrikesministern även bilaterala överläggningar med Norges nya utrikesminister Anniken Huitfeldt samt deltar vid ett nordiskt utrikesministermöte (N5). På dagordningen för det nordiska utrikesministermötet står bland annat Afghanistan, FN-frågor och OSSE.

– Efter en utmanande period under pandemin känns det särskilt positivt att representanter för de nordiska länderna nu kan samlas i Köpenhamn. De nordiska länderna tillhör Sveriges närmaste samarbetspartners inom utrikes- och säkerhetspolitiken. Jag ser särskilt fram emot diskussionerna i Folketinget med våra nordiska parlamentariker och att få träffa min nya utrikesministerkollega Anniken Huitfeldt. Detta är även ett viktigt tillfälle för oss nordiska utrikesministrar att tala om aktuella utrikespolitiska frågor, säger Ann Linde.

Presskontakt

Fredrik Persson
Pressekreterare hos utrikesminister Ann Linde
Telefon (växel) 08-405 10 00