Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Anna Ekström medverkar vid seminarium om Sverige och Unesco

Publicerad

I dag, fredag 3 december, anordnar Svenska Unescorådet ett seminarium i samband med att FN-organet Unesco fyller 75 år. Sverige gick med 1950 och är i dag en av organisations största givare. Anna Ekström kommer att delta i ett panelsamtal.

– När Unesco firar 75 år vill vi lyfta fram dess betydelse för forskning, kultur och det fria ordet. Det fria kunskapssökandet och forskningens frihet är hörnstenar i ett demokratiskt samhälle som värnar mänskliga rättigheter. Genom vårt samarbete med Unesco har Sverige kunnat stärka utbildning och jämställdhet i hela världen, säger utbildningsminister Anna Ekström.

Presskontakt

Anja L Sundberg
Pressekreterare hos utbildningsminister Anna Ekström
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-116 77 45
e-post till Anja L Sundberg

Prenumerera på nyheter från Utbildningsdepartementet