Pressmeddelande från Kulturdepartementet

Kulturminister Jeanette Gustafsdotter har besökt ärkebiskop Antje Jackelén

Publicerad

Idag, onsdag den 15 december, besökte kulturminister Jeanette Gustafsdotter Svenska kyrkan och ärkebiskop Antje Jackelén i Uppsala.

- Det var mycket trevligt att träffa Antje Jackelén i Uppsala idag. Svenska kyrkan är en viktig aktör, både för mig som kulturminister och för många kulturarbetare runt om i landet. Inte minst under pandemin har kyrkan spelat en betydande roll, och gett stöd, tröst och hopp till många människor. Svenska kyrkan är det största trossamfundet i Sverige, och även en av de största arbetsgivarna inom kultursektorn, vilket gör det väldigt angeläget för mig och regeringen att lyssna på vad de har att säga och fortsätta ha en god dialog oss emellan, säger kulturminister Jeanette Gustafsdotter.

Vid frågor

Media och journalister som vill komma i kontakt med kulturministern, kontakta pressekreterare. För övriga frågor, kontakta växeln på 08-405 10 00 eller skicka e-post till Kulturdepartementets registrator.

Presskontakt

Tora Heckscher
Pressekreterare hos kulturminister Jeanette Gustafsdotter
Telefon (växel) 08-405 10 00