Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Pressinbjudan: Biståndsminister Matilda Ernkrans välkomnar ett nytt vaccininstitut i Stockholm

Publicerad

Fredagen den 17 december klockan 11.00 bjuder biståndsminister Matilda Ernkrans in till att närvara vid undertecknandet av en avsiktsförklaring, en så kallad Memorandum of Understanding, med chefen för Internationella vaccininstitutet (IVI), Jerome Kim. Därefter inleds förberedelserna inför etableringen.

Tid:
Plats: Lunden, Drottninggatan 4, alternativt via zoom. Länk skickas ut efter anmälan.

Internationella vaccininstitutet är en internationell organisation som grundades 1997 av FN:s utvecklingsprogram UNDP och består av 36 medlemsstater. Institutet med säte i Seoul, Sydkorea, har valt Sverige som önskad värd för ett nytt Europakontor. Syftet är att upptäcka, utveckla och leverera säkra och prisvärda vaccin för att effektivt  motverka framtida hälsokriser där smittsamma sjukdomar drabbar Sverige och omvärlden.

Förutom undertecknandet hålls en paneldiskussion om Sveriges roll för vaccinering i världen med Ole Petter Ottersen, rektor på Karolinska Institutet, Thomas Eldered, styrelseordförande i NorthX Biologics samt Unicef Sveriges generalsekreterare Pernilla Baralt.

Mot slutet finns möjlighet för media att ställa frågor och fotografera.

Presskontakt

UD:s presstjänst
Telefon 08-405 50 10
e-post till UD:s presstjänst