Pressmeddelande från Infrastrukturdepartementet

Regeringen ger klartecken till utbyggnad av Luleå hamn

Publicerad

Regeringen beslutar om så kallad byggstart för Luleå hamn. Det innebär att Trafikverket får binda upp medel för att upphandla entreprenad för detta projekt. Syftet är att anpassa hamnen för att kunna ta emot större fartyg och därmed öka kapaciteten.

– Vi gör rekordstora satsningar på infrastrukturen i hela landet. Investeringarna i Luleå hamn är viktiga för hela Sverige, inte minst för att stärka konkurrenskraften. Det här skapar jobb och framtidstro, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth.

Regeringen beslutade i den nationella infrastrukturplanen 2018–2029 att satsa på en utbyggnad av Luleå hamn. Dagens beslut innebär att regeringen nu ger klartecken för att påbörja en utbyggnad av Luleå hamn.

Presskontakt

Jennie Zetterström
Pressekreterare hos infrastrukturminister Tomas Eneroth
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-053 92 70
e-post till Jennie Zetterström