Pressmeddelande från Statsrådsberedningen

Statsminister Magdalena Andersson deltar vid Europeiska rådet

Publicerad

Den 16 december träffas EU:s stats- och regeringschefer för möte i Europeiska rådet i Bryssel.

På dagordningen står bland annat diskussioner om covid-19 läget i Europa, det spända läget vid gränsen mellan Ryssland och Ukraina, Belarus och höga elpriser. Även den så kallade strategiska kompassen för det säkerhets- och försvarspolitiska samarbetet står på dagordningen. 

Statsministern deltar även i toppmöte i Östliga partnerskapet som äger rum den 15 december i Bryssel. Östliga partnerskapet är EU:s politik för fördjupade relationer med sex länder i Östeuropa: Armenien, Azerbajdzjan, Belarus, Georgien, Moldavien och Ukraina. Det är partnerskapets sjätte toppmöte sedan lanseringen 2009. Belarus deltar inte i toppmötet.

Presskontakt

Darina Agha
Pressekreterare hos statsminister Magdalena Andersson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-592 85 48
e-post till Darina Agha