Pressmeddelande från Statsrådsberedningen

Det säkerhetspolitiska läget och klimatfrågor i fokus när Hans Dahlgren besöker Berlin

Publicerad

Den 14 februari besöker EU-minister Hans Dahlgren Berlin för överläggningar med Tysklands nya EU-minister Anna Lührmann. Samtalen kommer att beröra det säkerhetspolitiska läget i Europa och EU:s klimatarbete.

Mötet i Berlin blir det första mellan EU-ministrarna sedan Anna Lührmann tillträdde innan jul.

Utöver det säkerhetspolitiska läget och klimatarbetet står ett antal ytterligare frågor på dagordningen, bland annat rättsstatsfrågor, förslaget om minimilöner och det stundande svenska ordförandeskapet i EU under första halvåret 2023.

Tid för intervjuer finns, kontakta tf. pressekreterare Samuel Guron.

Presskontakt

Samuel Guron
T.f. pressekreterare hos EU-minister Hans Dahlgren
Telefon (växel) 08-405 10 00