Pressmeddelande från Arbetsmarknadsdepartementet

Johan Danielsson besöker Helsingfors

Publicerad

I dag onsdagen den 9 februari besöker bostads- och biträdande arbetsmarknadsminister Johan Danielsson Helsingfors. Syftet med resan är att lära av Finlands arbete mot arbetslivskriminalitet. Under besöket kommer Johan Danielsson bland annat ha bilaterala möten med sina finländska ministerkolleger.

Johan Danielsson kommer att ha bilaterala möten med arbetsminister Tuula Haatainen, social- och hälsovårdsminister Hanna Sarkkinen samt statssekreterare Terhi Lehtonen vid Miljöministeriet, som är det ministerium som ansvarar för bostadsfrågorna.

Johan Danielsson kommer även att träffa VD:n för Finlands byggnadsindustri, Aleksi Randell, för att diskutera arbetet mot arbetslivskriminalitet kopplat till byggindustrin. Danielsson kommer även att ha ett möte med Jarkko Eloranta, ordförande för Finlands Fackförbunds Centralorganisation (FFC).

Besöket i Helsingfors är en del av en nordisk resa för att lära om de andra nordiska ländernas arbete mot arbetslivskriminalitet. Inom kort kommer Johan Danielsson också att besöka Danmark och Norge.

Tid för media finns. Kontakta pressekreterare Tobias Eke Vestergren.

Presskontakt