Nya statssekreterare i Regeringskansliet

Publicerad

Regeringen har i dag utsett Oscar Stenström till ny statssekreterare hos statsminister Magdalena Andersson. Oscar Stenström kommer att ansvara för utrikes frågor och säkerhetspolitiska rådet. Oscar Stenström ersätter Karin Wallensteen från och med den 23 april.

Oscar Stenström har varit Sveriges ambassadör i Chile. Dessförinnan var han statssekreterare på Näringsdepartementet respektive Utrikesdepartementet.

Regeringen har i dag även utsett Magnus Nilsson till statssekreterare hos utrikesminister Ann Linde fram till och med den 31 augusti. Magnus Nilsson kommer närmast från Statsrådsberedningen där han är politisk sakkunnig.

Presskontakt

Darina Agha
Pressekreterare hos statsminister Magdalena Andersson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-592 85 48
e-post till Darina Agha