Pressmeddelande från Statsrådsberedningen

Statsminister Magdalena Andersson deltar vid Europeiska rådet

Publicerad

Den 24-25 mars träffas EU:s stats- och regeringschefer för möte i Europeiska rådet i Bryssel.

Högst på dagordningen står den ryska attacken på Ukraina, inklusive den humanitära situationen för människor på flykt från kriget. Även säkerhet och försvar kommer att diskuteras med hänsyn till det nya säkerhetsläget i Europa. De fortsatt höga energipriserna och deras inverkan på medborgare och företag, även dessa mot bakgrund av det ryska angreppet mot Ukraina står på dagordningen, samt ekonomiska frågor, covid-19 och yttre förbindelser

Presskontakt

Darina Agha
Pressekreterare hos statsminister Magdalena Andersson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-592 85 48
e-post till Darina Agha