Pressmeddelande från Socialdepartementet

Ytterligare 20 miljoner i årligt statsbidrag till barnrättsorganisationer

Publicerad

Regeringen beslutar om ett årligt tillskott på 20 miljoner kronor, under en treårsperiod, till organisationer som arbetar med barn i utsatta situationer och som tidigare under 2022 inkommit och beviljats medel från en befintlig förordning för ändamålet.

Socialstyrelsen delar årligen ut statsbidrag till vissa ideella organisationer inom det sociala området. Nu tillför regeringen ytterligare 20 miljoner kronor för att möjliggöra ett utökat statsbidrag med fokus på barnrättsorganisationer och stöd till barn i utsatta situationer.

– Jag vet att dessa medel gör skillnad för barn i deras vardag. Med ytterligare medel ges förutsättningar för barnrättsorganisationer att skala upp och intensifiera sitt stöd till barn i utsatta situationer, säger socialminister Lena Hallengren.

De 20 miljoner kronor som ska betalas ut årligen under 2022–2024 är öronmärkta för att användas till organisationer som arbetar med barn i utsatta situationer och som tidigare under 2022 inkommit och beviljats medel från denna förordning för ändamålet. Medel ges endast till organisationer som redan beviljats medel för att medlen snabbt ska kunna beslutas och utbetalas till verksamheterna.

Vid frågor

Media och journalister, kontakta pressekreterare. För alla övriga frågor, kontakta växeln på 08-405 10 00 eller mejla Socialdepartementets registrator.

Presskontakt

Sofia Brändström
Pressekreterare hos socialminister Lena Hallengren
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-065 16 12
e-post till Sofia Brändström