Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Ann Linde i Sarajevo 12 april

Publicerad

Utrikesminister Ann Linde besöker Sarajevo den 12 april för samtal med bland andra presidentrådet, utrikesministern och politiker från olika delar av Bosnien och Hercegovina.

I Bosnien och Hercegovina råder kraftig politisk turbulens inför de nationella val som är planerade till i höst. Utrikesminister Ann Linde reser till Sarajevo för samtal med flera olika parter om den politiska krisen, om behovet av reformer och om det säkerhetspolitiska läget i Europa.

- Samtliga politiker i Bosnien och Hercegovina behöver ta ansvar för att fokusera på reformer som gagnar befolkningen. Handlingar och uttalanden som undergräver landets funktionalitet och suveränitet måste upphöra, särskilt i det allvarliga säkerhetspolitiska läge Europa befinner sig i nu. Vi förväntar oss också att Bosnien och Hercegovina ansluter sig till EU:s åtgärder mot Ryssland med anledning av aggressionen mot Ukraina, säger Ann Linde.

Linde träffar landets presidentråd, utrikesministern och representanter för politiska partier från olika delar av landet men också representanter för det internationella samfundet och civilsamhället. Som en del i Sverige ordförandeskap för International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) besöker Linde också Judiska museet i Sarajevo.

Presskontakt

Amelie Lind
Pressekreterare hos utrikesminister Ann Linde
Telefon (växel) 08-405 10 00