Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Anna Ekström deltar i seminarium om utbildningsutbudet

Publicerad

I dag, måndag den 4 april, deltar utbildningsminister Anna Ekström i ett seminarium om utbildningsutbudet och hur utbildningsanordnare nu gör sig redo för livslångt lärande med anledning av införandet av det nya omställningsstudiestödet.

Tid:
Plats: Näringslivets Hus, Storgatan 19 i Stockholm

– Det fina med omställningsstudiestödet är att det river ner det stora hinder som vi hittills stött på när vi diskuterat karriärväxling, omställning och kompetensutveckling – nämligen individens försörjning. Oron kring hur man ska kunna försörja sig under studietiden har, mycket förståeligt, hindrat många från att börja plugga mitt i livet. När fler kan börja efterfråga vidareutbildning kommer också förväntningarna öka på ett anpassat utbildningsutbud, säger utbildningsminister Anna Ekström.

Under seminariet kommer ministern att presentera reformen, regeringens politik för livslångt lärande samt den pågående dialogen med arbetsmarknadens parter och utbildningsanordnare om hur reformen kommer påverka utbildningsutbudet och vilka förändringar som kan komma att krävas.

Seminariet arrangeras av Svenska ILERA-föreningen (International Labour and Employment Relations Association).

Vid frågor

Media och journalister, kontakta pressekreterare. För alla övriga frågor, kontakta växeln på 08-405 10 00 eller mejla Utbildningsdepartementets registrator.

Presskontakt

Anja L Sundberg
Pressekreterare hos utbildningsminister Anna Ekström
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-116 77 45
e-post till Anja L Sundberg

Prenumerera på nyheter från Utbildningsdepartementet