Europadagen uppmärksammas på Kulturhuset den 9 maj

Publicerad

Den 9 maj uppmärksammas Europadagen i Sverige och EU:s medlemsländer. Det är ett tillfälle för diskussion om EU:s framtid ­– om ett Europa i en ny tid. Välkommen att ta del av samtalet på plats i Kulturhuset eller digitalt.

Tid:
Plats: Studion i Kulturhuset, Sergels torg, Stockholm.

I år uppmärksammas Europadagen på Kulturhuset i Stockholm där bland andra EU-minister Hans Dahlgren och kulturminister Jeanette Gustafsdotter deltar i diskussioner som kommer att livesändas på regeringens webbplats, regeringens Youtube-kanal och i ett event på Facebook. Det går också att besöka Kulturhuset där det kommer att serveras kaffe och kakor.

Programmet i korthet

Under dagen kommer det att hållas fyra pass. Först ut är ett panelsamtal med fokus på det ändrade säkerhetspolitiska läget i Europa. Näst på tur diskuteras klimatomställning i orostider, vilka de stora utmaningarna är för EU:s klimat- och energiomställning för att klara produktion och jobb.

Därefter ett samtal om inre marknaden och handel. Handel som garant för fred var ursprunget till bildandet av den Europeiska gemenskapen, men i spåren av pandemin har nya hinder uppstått som förhindrat resor och handel. Avslutningsvis ett samtal om demokrati – hur kan vi motverka hat och hot, främja det goda samtalet och värna om vår europeiska demokrati?

Programmet i helhet som PDF

Program för Europadagen den 9 maj 2022.pdf

Plats: Studion i Kulturhuset, Sergels torg, Stockholm
Tid: kl. 9.45 till ca kl. 15.00
Ingen föranmälan krävs.

Arrangörer: Regeringskansliet, EU-kommissionen i Sverige, Europaparlamentets kontor i Sverige, SKR, Sieps, Kommerskollegium, Svenskt näringsliv, SACO, TCO, LO, Europeiska investeringsbanken

Presskontakt

Madeleine Jakobsson
Kommunikatör
e-post till Madeleine Jakobsson