Pressmeddelande från Näringsdepartementet

Riksdagsbeslut om propositionen Stärkt äganderätt, flexibla skyddsformer och ökade incitament för naturvården i skogen med frivillighet som grund

Publicerad

I november lämnade regeringen propositionen Stärkt äganderätt, flexibla skyddsformer och ökade incitament för naturvården i skogen med frivillighet som grund till riksdagen. Den 30 mars beslutade riksdagen om bifall för propositionen som innehåller åtgärder för att stärka äganderätten, förenkla och tydliggöra för markägare och skogsnäring, och göra skyddet av värdefulla skogar mer effektivt.

– Skogspropositionen bidrar med en efterfrågad tydlighet till alla som har intresse i skogen, och regeringen kommer inom kort att påbörja genomförandet genom beslut om uppdrag till myndigheter, säger landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg.

Presskontakt

Max Ney
Pressekreterare hos landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-094 25 40
e-post till Max Ney